چرا آپدیتهای اندروید دیگر اهمیت چندانی ندارند؟
در سال 2019 به سر میبریم و حالا آپدیتهای اندروید برای اکثریت کاربران اهمیت چندانی ندارد. روزی روزگاری دریافت نسخه جدید اندروید به معنای بهرهگیری از ویژگیهای جذاب و هیجانانگیز بود اما در دو یا سه سال گذشته، گوگل در این زمینه عملکرد قابل توجهی نداشته و آپدیتهای نهچندان جذابی را ارائه داده است. در ادامه به تشریح این موضوع میپردازیم.
آیا اندروید به نقطه اوج خود رسیده؟
به اعتقاد نویسنده این مقاله در سایت PhoneArena، عدم استفاده از جدیدترین نسخه اندروید در گوشی، دیگر اهمیت خیلی زیادی ندارد. به نظر میرسد اندروید به نقطه اوج خود رسیده و نوآوریهای آن طی چند سال گذشته روند نزولی داشتهاند. در حقیقت، بیشتر ویژگیهای «جدیدی» که قرار است روانهی اندروید Q شود، پیش از این در iOS و دیگر رابطهای کاربری اندروید وجود داشتهاند و برخی از این ویژگیها هم روی هم رفته چندان قابل توجه به حساب نمیآیند.
فارغ از اینکه گوشی شما مبتنی بر اندروید نوقا، اوریو یا پای باشد، تفاوت چندانی بین آنها از نظر ویژگیهای نوآورانه یا قابلیتهای مهم دیده نمیشود. در حقیقت، بعد از اندروید 5، ویژگیهای واقعا مهمی که همراه با نسخههای جدید عرضه شدهاند، انگشتشمار محسوب میشوند و باقی ویژگیها را بهراحتی میتوان کنار گذاشت. مهمترین ویژگیهای نسخههای جدید اندروید طی چند سال گذشته، از این قرار هستند:
- حالت Doze (غیرفعال کردن فعالیتهای پسزمینه برای کاهش مصرف باتری)-اندروید مارشمالو
- ART Runtime (افزایش سرعت اجرای اپلیکیشنها)-اندروید مارشمالو
- Vulkan API (بهبود گرافیک بازیها)-اندروید نوقا
- یکپارچگی نوتیفیکیشنها-اندروید نوقا
- قابلیت تصویر در تصویر-اندروید اوریو
- پروژه تربل (افزایش سرعت دریافت بهروزرسانیهای اندروید)-اندروید اوریو
- ژستهای حرکتی-اندروید پای
بیشتر بخوانید: 7 دلیل برتری رابط کاربری OxygenOS نسبت به اندروید خالص
اهمیت آپدیتهای امنیتی
با وجود موارد ذکر شده، نمیتواند اهمیت آپدیتهای امنیتی را کتمان کرد. البته همین که جدیدترین آپدیتهای امنیتی را دریافت میکنید، به معنای ایمن بودن همهجانبه شما در قبال انواع نفوذ نیست زیرا بالاخره در دنیای دیجیتال هیچوقت نمیتوان بهطور کامل در برابر نفوذهای سایبری در امان بمانیم. با این وجود، ارائهی آپدیتهای امنیتی بهصورت ماهانه، بدون شک نقش مهمی در افزایش امنیت گجت ایفا میکند.
افزایش فزاینده فاصله رابطهای کاربری نسبت به اندروید خالص
یکی دیگر از موضوعهای مهمی که باید به آن بپردازیم، این است که رابطهای کاربری اندروید از لحاظ ویژگیهای و عملکردی، از مدتها قبل اندروید خالص را پشت سر گذاشتهاند. سامسونگ، هواوی و وانپلاس از جمله شرکتهایی است که رابط کاربری آنها از ویژگیهای جذاب متعددی بهره میبرند. در حقیقت، بیشتر ویژگیهای جدیدی که به نسخههای جدید اندروید خالص اضافه میشوند، مدتها قبل در این رابطهای کاربری ارائه شدهاند. تقسیم نمایشگر، ژستهای حرکتی و حالت تاریک و بسیاری موارد دیگر، از ویژگیهایی هستند که شرکتهایی مانند سامسونگ، هواوی، وانپلاس و شیائومی برای مدتها با آن دست و پنجه نرم کردهاند.
ما برای آپدیتهای این رابطهای کاربری باید هیجان بیشتری داشته باشیم زیرا معمولا با هر آپدیت، ویژگیهای جذابی را ارائه میکنند. این شرکتها نهتنها گاهی اوقات کل رابط کاربری را متحول میکنند (مانند OneUI سامسونگ)، بلکه با هر آپدیت بهبودهای قابل توجهی را برای عملکرد دوربین، بهینهسازی باتری و دیگر موارد این چنینی به ارمغان میآورند. اگرچه آنها این موارد را عمدتا همراه با نسخه جدید اندروید عرضه میکنند، ولی لزوما بین این دو مورد ارتباط مستقیمی وجود ندارد.
به اعتقاد نویسنده این مطلب، از چند سال قبل و از دوران اندروید نوقا-اوریو، دیگر آپدیتهای این سیستمعامل هیجانانگیز محسوب نمیشوند. به اعتقاد او، جذابیت OneUI سامسونگ به مراتب بیشتر از اندروید خالص است و میتوان آن را بهترین رابط کاربری اندروید در نظر گرفت.
بیشتر بخوانید: گوگل چگونه میتواند جذابیت اندروید را حفظ کند؟
منبع: Phone Arena